Tegenstroomapparaten

Zit uw hoofd ook zo ‘vol’ na een stressvolle dag? Leef u uit en laat u dragen door de stroming. Pure wellness voor uw lichaam.

Maak van uw zwembad een zee…

Vrijetijdssporter, professionele zwemmer of wellnessgenieter, onze tegenstroomapparaten zijn ideaal als bewegingstherapie en preventief na het werk. Of gewoon tijdens een relaxed weekend. De individuele regelbare stroming past zich aan aan uw persoonlijke behoeften. Hoe harder de stroming, des te meer beweging in het water. Het zwemmen met een tegenstroomapparaat is anders als gewoon baantjes trekken, u zult namelijk meer corrigerende bewegingen moeten maken om netjes in het midden van de stroming te blijven. Een tegenstoomapparaat is voor iedereen geschikt omdat de kracht van het water naar eigen wens ingesteld kan worden.

Nooit te oud

Met onze tegenstroomapparaten kunt u nog wat verdergaan en echt trainen, omdat de kracht instelbaar is op uw prestatieniveau. Zwemmen met een tegenstroomapparaat wordt zo een beleving voor het hele gezin. Of het nu een wedstrijd is of een heus watergevecht; iedereen komt aan zijn trekken. Om plezier te maken ben je nooit te oud, toch?

Bij een tegenstroomapparaat denkt u al snel aan een jetstream, maar Van Gemert Zwembaden heeft diverse tegenstroomapparaten in haar assortiment. Hieronder een korte uitleg van de diverse soorten:

Jetstream

Een jetstream is een nozzle in de muur. Een krachtige pomp stuwt het water door de jet waardoor u in een tegenstroom kunt zwemmen.

Swimstream zwemmachine

Deze zwemmachine is speciaal ontwikkeld met als doel: een ultieme zwemtraining mogelijk te maken voor iedere zwemmer/sporter. Een sterke motor levert het vermogen voor de zweminstallatie die het water door een ingenieus systeem van roosters en begeleiders naar buiten perst. Hierdoor komt het water er als een gladde stroom uit en is alle turbulentie weg die bij veel andere jetstreamsystemen wel aanwezig is. Op een maximale stand wordt er ongeveer 1.200m3/h (kubieke meter per uur) geproduceerd, met de snelheid die gelijk is aan het olympisch niveau langebaanzwemmen.

EVAstream

De EVAstream tovert ieder zwembad in een handomdraai om tot een professioneel traningsbad, home-fitness en waterattractie. De EVAstream is geschikt voor zwembaden vanaf 4,5 meter lang en 3 meter breed. Deze kan ook eenvoudig achteraf in bestaande zwembaden geplaatst worden. De EVAstream is er in drie modellen, zowel voor de recreatieve als de geoefende zwemmer. De waterverplaatsing varieert bij de modellen EVAstream Fit van maximaal 225 m3/h (aanpasbaar) / EVAstream Pro maximaal 350 m3/h (aanpasbaar) / EVAstream Max maximaal 2 x 225 m3/h (aanpasbaar).

Het doel van de EVAstream is om niet zoveel mogelijk water te verplaatsen maar om een juist hoge stromingssnelheid voort te brengen. Kracht boven volume dus!

Binder Hydrostar en Easystar

Binder Hydrostar genereert een aangename, krachtige stroming die het lichaam gelijkmatig omgeeft. Daarom leent dit systeem zich perfect voor zowel wellnessdoeleinden als voor veeleisende zwemtrainingen gericht op uithoudingsvermogen. De Hydrostar heeft een gelijkmatige doorstroming aan boven- en onderzijde van het lichaam, wat een natuurlijk zwemgevoel geeft waardoor u niet steeds bezig bent om evenwicht te houden.

De volumeverplaatsing varieert van 50-160 tot 320-1200 m3/h.