Bel direct met (0485) 45 12 63 Telefoon

Overloopzwembaden

Bij overloopzwembaden ligt het niveau van het water gelijk aan de rand van het zwembad. Dat ziet er schitterend uit en biedt ook onderhoudsvoordelen. er ontstaan bijvoorbeeld geen vieze randen ter hoogte van de waterlijn. Het overtollige water wordt via de overloop aan de wanden afgevoerd en in een bak opgevangen. het waterpeil blijft ondertussen wel constant op hetzelfde niveau. Dit zwemt niet alleen fijn, maar kijkt ook rustgevend weg. Een foliezwembad, polyesterzwembad of betegeld zwembad kunnen alle drie worden voorzien van een overloopgoot.

Overloopgoot installeren

Het water in een overloopzwembad ciruleert continue. Dit is goed voor de esthetiek en drijvende vuildeeltjes worden direct afgevoerd. De bufferbak vangt het water uit de afvoer op en houdt de waterstand onder controle. Om de waterkwaliteit en temperatuur op peil te houden, is het belangrijk de buffertank een paar keer per dag te laten draaien. 

Is het wat voor u?

Een overloop zwembad is geschikt voor foliebaden, betegelde zwembaden en binnenbaden. Zwemmen in een overloopgoot versterkt de ervaring van oneindige ruimte en volet minder gekaderd. Het water valt rustgevend naar beneden, zoals we dat in de natuur ook zien bij kabbelende beekjes.